Inspiratie voor donkere badkamer

Inspiratie voor uw donkere badkamer? De laatste tijd wordt het steeds populairder: donkere elementen in jouw badkamer om zo een donkere stijl te creëren. Een inloopdouche met zwart frame in combinatie met een badmeubel met zwarte laden of bijvoorbeeld een zwart toilet geeft je badkamer een stoere, warme stijl waar je iedere keer weer van kunt genieten als je in de badkamer bent.

Je denkt misschien: ik wil ook een donkere badkamer maar waar moet ik beginnen?

Stap voor stap naar een donkere badkamer.

Eerst is het handig om de keuze te maken: wil je alleen zwart sanitair aan uw badkamer toevoegen of ook de muren en tegels in een zwarte tint? Hoewel beide opties een warm en stoere uitstraling geven gaan wij even uit van de combinatie tussen een lichte muur en zwarte meubels, lades, douches, radiatoren en andere accessoires.

Heb je de keuze gemaakt? Dan raden wij aan dit stap voor stap uit te voeren. In één keer jouw badkamer verbouwen naar een donkere versie kan namelijk té veel van het goede zijn. Wellicht heb je na het toevoegen van een aantal zwarte accessoires in je badkamer het ultieme gevoel al bereikt en wil je het niet nóg donkerder maken!

matzwarte badmeubels

Volledig zwarte badkamer

Je kan je zwarte badkamer nog meer kracht geven door de zwarte kleuren te combineren. Denk hierbij aan witte, grijze of gouden tinten die de zwarte stijl extra uitlichten. Ook materialen van een bepaalde kleur sluiten naadloos aan bij de zwarte kleur. Denk hierbij aan een houten plank, witte keramiek of vloeren van een andere kleur of materiaal.

Verlichting inspiratie voor uw donkere badkamer? Dat is zeker nodig!

Heb je gekozen om een groot deel van de badkamer donker te maken? Dan is er een heel belangrijk punt dat meegenomen moet worden: de verlichting. Donkere kleuren weerkaatsen minder licht waardoor je de verlichting die bij je witte badkamer voldoende leek, moet uitbreiden. Alleen zo ontstaat de warme en stoere look die je wilt bereiken met de donkere badkamer.

 

inspiratie donkere badkamer

Eenvoudig van start met zwart

Wil je eenvoudig van start met zwart sanitair en wat meer inspiratie voor uw donkere badkamer? Denk dan eens aan: