Hoe kan je een smalle woonkamer inrichten?

Ben je een starter en heb je maar een smalle ruimte beschikbaar? Er zijn genoeg mogelijkheden om je woning erg gezellig te maken ondanks het gevoel dat je ruimte te kort hebt! De basis ligt bij het gebruiken van rechte hoeken, hierdoor gebruik je de ruimte van je kleine woonkamer optimaal. Wij vertellen je alles over hoe je je smalle woonkamer kunt inrichten.

Dus wil je het maximale uit je lange smalle woonkamer halen? Wij hebben hier de handige oplossingen waar jij naar zocht! We zullen ze stap voor stap met je doornemen en leuke voorbeelden laten zien!

Handige voorbeelden om de lange ruimte in te richten

 

tv aan de wand in smalle woonkamer

Tip 1: Hang je televisie aan de wand

Voor het ophangen van flatscreens zijn er voor een klein prijsje goede tv beugels beschikbaar. Dit scheelt vaak al enorm veel ruimte en ziet er ook nog eens erg mooi uit!

 

Tip 2: Kies voor smal meubilair

Het is misschien vrij voor de hand liggend maar door veel mensen een fout die veel wordt gemaakt. Kies voor een smalle bank met bijvoorbeeld een poef die je als voetensteuntje kunt gebruiken!

 

Mooi schilderij op de muur met bruine bank

Tip 3: Kies voor een mooie print op de muur

Een mooie print op de muur kan je lange smalle kamer op een creatieve manier opdelen. Denk hierbij aan een mooie schildering of behang die je huiskamer ook nog eens heel gezellig maakt!

 

verschillende kleuren en vormen

Tip 4: Verschillende vormen maken je woonkamer gevarieerd!

Elk deel van je woonkamer heeft verschillende functies. Het combineren van deze delen zorgt ervoor dat jouw smalle woonkamer een prettige plek wordt om te verblijven. Denk hierbij aan ronde vormen zoals een rond vloerkleed!

 

Planten!

Een fijn gevoel krijgen in je huis wordt vaak bevorderd door knusse hoekjes. Een leuke plant in combinatie met een rond tafeltje of een kastje geeft vaak al een erg knus effect. Neem je ook nog een plant met leuke contrasten in kleur dan zit je gebakken!

 

Verbouwing in de planning? Denk ook eens aan je interieur!

Na een verbouwing is het leuk om de inrichting van je huis weer een boost te geven. Je hebt hiermee dan niet alleen je woning aan de buitenkant een make-over gegeven maar ook als je binnenkomt is het alsof je in een warm bad stapt. Een mooie toevoeging aan je woning kan bijvoorbeeld ook het schilderen van een muur zijn. Combineer kleuren van je bestaande inrichting met warme kleuren die jouw woning nog een stapje dichter bij perfectie brengen!

Regelmatig updates om jouw smalle woonkamer in te richten? De wooncoach geeft je regelmatig tips hoe je jouw smalle woonkamer kunt inrichten. Deze tips mag je natuurlijk altijd je eigen invulling aan geven. Je kunt bijvoorbeeld meubels die je al hebt erg goed combineren met nieuwe meubels, vloerkleden of wandbekleding! Hou onze pagina in de gaten voor updates. Deze gaan er namelijk zeker komen!

Meer tips over het inrichten van je woning? Bekijk onze volledige rubriek over woninginrichting!

Geef een reactie