Welke vloer voor een landelijke stijl?

Wil je de landelijke woonstijl van jouw huis ook in de vloer laten terugkomen? Uw landelijke interieur met een mooie natuurstenen vloer tot één geheel laten worden? Of u nu kiest voor houten vloeren of materialen zoals natuursteen, er zijn verschillende soorten vloeren met een landelijke uitstraling. Tips voor welke vloer landelijke stijl? Wij sommen ze hier voor u op!

De eerste vloer en meteen ook een hele mooie

Visgraat! Visgraat vloeren bestaan uit kleine plankjes die ook wel tapis worden genoemd. Voor deze vloeren wordt vaak verouderde vloerdelen gebruikt. Het is mogelijk deze vloerdelen te behandelen met allerlei kleur verreikende middelen zoals white wash, krijtwit of een vergrijsde kleur.

Visgraat vloeren kunnen op verschillende manieren worden versierd met bijvoorbeeld een dubbele wand of door de vloer te roken. Dit geeft een erg mooie landelijke stijl.

 

De tweede vloer: Beton floor cire

Een vloer gemaakt van Beton ciré geeft een hele stoere, landelijke indruk. Beton cire, ook wel betonstuc genoemd is een mengsel van cement, hars, pigmentpoeder en overige stoffen.

Na het leggen van de vloer is deze niet direct waterdicht. Hiervoor wordt een behandeling met impregneer en een coating toegepast. Na deze twee behandelingen is de vloer waterdicht en kun je er na enkele tijd drogen van gaan genieten!

 

Beton cire heeft erg veel mogelijkheden qua toepassingen. Denk hierbij aan de badkamervloer, de vloer van de woonkamer maar ook als keukenblad geeft het een erg stoere uitstraling! Zelfs voor wanden is het mogelijk om beton cire aan te brengen!

Nummer 3: De vloer van natuursteen brengt het landelijke gevoel naar je huis!

De natuurstenen vloer kan op verschillende manieren gelegd worden. De manier van leggen is afhankelijk van de ondergrond en de tegels zelf. Als de ondergrond niet vlak genoeg is moet deze eerst worden geëgaliseerd voordat de natuurstenen worden gelegd.

Zijn de natuurstenen niet helemaal vlak dan moet hier de vloer op worden aangepast. Hou hier dus rekening mee bij de aanschaf van de natuurstenen vloer!

 

Voor de badkamer is natuursteen ook een goede oplossing. De laatste tijd zijn veel mensen die kiezen voor de landelijke variant van badkamertegels. Steeds meer mensen gaan voor de rustieke sfeer die een landelijke badkamer met zich meebrengt. Belangrijk is hierbij dat je gebruik maakt van de wat ruwere variant.

Bij landelijke badkamers wordt vaak gekozen voor de tegels van 60 centimeter breed en 60 centimeter lang. Dit geeft in de meeste badkamers de beste sfeer.

 

Ook de sfeer in de keuken heeft baat bij het leggen van natuursteen. Denk hierbij aan een donkere natuursteen die zowel op het gebied van ruimtelijke indeling als uitstraling erg chique overkomt. Hierin is een vloer van leisteen een erg unieke optie. Dit type natuursteen is ontstaan door een hoge druk en temperatuur

 

 Jouw huis omtoveren naar perfect landelijk wonen

Welke meubels en accessoires passen nou het beste bij de jouw vloer in landelijke stijl. Landelijke vloeren gaan pas echt hun volledige potentie halen als je dit aanvult met meubels die er goed bij passen. Meubels die zorgen voor een warme uitstraling zijn bijvoorbeeld Eettafels van mangohout, bijzettafels van mangohout of Badmeubels van mangohout.

Voor de woonkamer zijn moderne vloekleden in combinatie met een mooie hoekbank of loungebank de ideale combinatie. Decoreer vervolgens je muren met een grote landelijke klok en hang trendy lampen op.

Een industriële lamp van metaal of van messing zorgt dat je kamer goed wordt verlicht en maakt de styling compleet. Voeg hierbij nog een mooie vloerlamp of tafellamp toe en je mag je woonkamer landelijk noemen!

Voor de eetkamer is natuurlijk de tafel het middelpunt van de aandacht. Een grote eetkamer tafel van grof teakhout biedt veel ruimte tijdens diners en geeft een geweldige sfeer! Bij de tafel horen natuurlijk mooie eetkamerstoelen. Zoek stoelen die een mooi contrast hebben met de kleur van de eettafel voor een extra flair!

In de eetkamer kan een mooie kast voor servies, indien daar ruimte voor is, een mooi effect geven. Een vitrinekast biedt erg veel opbergruimte en je kunt hier uw mooie servies set geweldig uitstallen en een beetje mee showen!

Meer weten over de ideale woninginrichting? Houd onze blogs in de gaten!

Geef een reactie