Hoe kelder ontvochtigen?

Heeft u lekkage in uw kelder en wilt u weten hoe u deze kunt ontvochtigen? Kelderlekkage is een probleem dat serieus moet worden aangepakt. Het begin van deze aanpak is altijd een uitgebreid onderzoek. Als er duidelijk wordt waar de nattigheid vandaan komt, kan het probleem het beste worden aangepakt. Voorkom dat uw vloer of andere delen van uw woning worden aangetast.

Al met al is het verstandig om voor vocht in uw kelder een specialist in handen te nemen die het probleem direct bij de bron aanpakt. Een van deze specialisten is Vochtwering Direct, specialist in het verhelpen van een vochtige kelder voor zowel een grote als een kleine kelder! Als u het laat verhelpen door een specialist komt u niet voor onverwachte problemen te staan en bieden zij ook vaak een garantie zodat u bij nieuwe problemen niet direct weer voor hoge kosten komt te staan.

hoe kelder ontvochtigen na lekkage

Waar komt kelderlekkage vandaan?

Kelderlekkage kunt u makkelijk herkennen door ronde kringen die op de muur verschijnen. Dit kan zijn op een zichtbare manier; bijvoorbeeld plassen of een laag water. Maar kan ook op een minder of niet zichtbare manier; bijvoorbeeld een muffe geur door vocht in de lucht.

Heeft u een lekkage op grote schaal en vraagt u zich af; hoe moet ik de kelder ontvochtigen? De ruimte waarin de lekkage ontstaat kan achter de muren afvoer of waterleidingen hebben. Als de lekkage hier vandaan komt is het belangrijk dat u een professioneel bedrijf inschakelt. Zelf aan deze leidingen gaan sleutelen zorgt vaak voor ergere lekkage en extra schade aan uw kelder. Dat wil niemand toch?

Lekkage kan ook ontstaan door aanhoudende regenval of grondwater dat in uw kelder terecht komt. Als gevolg van deze hoeveelheden vocht kan het riool niet meer al het water afvoeren en komt uw kelder onderwater te staan. De ergste schade wordt vaak veroorzaakt als de vloer of buitenmuur niet meer genoeg vocht kan weren. Dit is vaak het geval bij oudere huizen die gebouwd zijn voor 1990.