Hoe lang duurt een badkamer verbouwen?

Wil je binnenkort een frisse wind in jouw badkamer? Of ga je verhuizen en heb je een mooi ontwerp in gedachten voor de nieuwe badruimte? Bij het verbouwen van een badkamer komen altijd een hoop aspecten kijken. Wat gaat het kosten? Hoe lang duurt het verbouwen van de badkamer en wie is de beste partij om dit te laten doen?

De wooncoach geeft je graag een paar tips om in te schatten hoe lang het duurt een badkamer te verbouwen. Breng per tip alles goed in kaart om verrassingen te voorkomen!

 

badkamer inrichten met stijl

Tip 1: Bepaal goed hoe groot de ruimte is om zo goed een inschatting te kunnen maken van de hoeveelheid materiaal die nodig is. De grootte van de ruimte is ook vaak een indicatie voor hoe veel uren er in de werkzaamheden gaat zitten.

 

materialen in de badkamer

Tip 2: Bepaal de materialen die je wilt gebruiken en ga tijdig op zoek naar bijvoorbeeld de tegels of bad meubels die je wilt aanschaffen. Vaak wanneer je een tijdje de gewenste producten in de gaten houdt kom je een aanbieding tegen waardoor je flink geld kunt besparen!

Weetje:

De verbouwing van het rijksmuseum, die duurde van 2003 tot 2013, heeft langer geduurd dan de bouw zelf! De bouw van het rijksmuseum zelf heeft tussen 1876 en 1885 plaatsgevonden en werd onder leiding van architect Hendrik Cuypers gebouwd. Het budget van de verbouwing was 375 miljoen euro. Dit is meer dan 300 keer zoveel dan de bouwkosten van het originele museum! Elke verbouwing heeft momenten van spanning, zo ook bij het Rijksmuseum. Er werd maar liefst 44 duizend meter vloeroppervlak in de lucht gekrikt van de fundering af om de fietstunnel mogelijk te maken.

 

communicatie tip 3

Tip 3: Zorg voor heldere communicatie voordat de bouw begint. Wil je vaststellen hoe lang de verbouwing gaat duren? Stel deze vraag dan vooral aan de persoon die het meest van de verbouwing weet: het bouwbedrijf zelf! Door vooraf te vragen hoe lang het hele proces duurt weet ook het bouwbedrijf dat je hier waarde aan hecht. Door er dus vooraf goed naar te informeren hou je ze scherp en weet je waar je aan toe bent!

 

kies de juiste partij voor jouw verbouwing

Tip 4: Kies de juiste partij! Een goede partij kiezen kan een lastige klus zijn. Je wilt dat de kosten niet te hoog oplopen, dat de klus naar wens wordt uitgevoerd en dat het niet al te lang duurt. Dit zijn de drie belangrijkste zaken van een verbouwing. Onze tip? Lees goed alle review platformen voordat je een opdracht aan een bedrijf geeft. Heb je er vooraf al geen goed gevoel bij? Start het project dan vooral niet. Via onafhankelijke reviews kan je vaak het beste beeld krijgen van welk bedrijf het beste past bij jouw wensen.

 

geef de vakman de ruimte bij zijn werkzaamheden

Tip 5: Geef de vakman de ruimte. Des de meer ruimte je de vakman geeft, des de efficiƫnter hij kan werken. Een gezellig praatje maken mag natuurlijk altijd, maar doe dat met mate. Elke tijd besteed aan een babbeltje is tijd die niet wordt besteed aan jouw nieuwe badkamer! Wees ook af en toe lief voor de vakman en geef ze een kopje koffie, wat cake of een lekker glas water!